Soms wil je het eigenlijk over iets belangrijks hebben dat tot nadenken stemt, maar zit er alleen paardenstaart in je hoofd.
Paardenstaart 1
Ingrediënten voor 1,5 liter:
1 kg paardenstaart
1 el olijfolie
1 ui
2 tenen knoflook
1 winterpeen
3-4 kruidnagels
1 prei
3 vleesbouillonblokjes
2 laurierblaadjes
5 takjes verse tijm
100 ml madeira
Verse krulpeterselie om te garneren
Bereiding:
Zoals ossenstaartsoep, maar dan met paardenstaart. Voor een minder vette soep kun je het vet er tijdens of na het koken met een schuimspaan vanaf scheppen.
Paardenstaart 2
Ingrediënten voor 10 l:
1,5 kg verse paardenstaart (alternatief: 200 g gedroogde paardenstaart)
10 l regenwater
Bereiding:
Snijd de paardenstaart klein en laat hem 24 uur in het regenwater weken. Daarna 30 min op laag vuur koken. Laten afkoelen en zeven met een fijne zeef of katoenen luier.
Gebruik:
Met regenwater verdunnen (verhouding 1:5). Om de drie weken op de planten en op het gehele wortelgebied spuiten of gieten. Het beste effect wordt bereikt bij toepassing op de ochtend van een zonnige dag.
Paardenstaart 3
Stap 1: zorg ervoor dat het haar niet langer dan 24 uur voor het knippen gewassen wordt. Gebruik bij voorkeur een royale hoeveelheid crèmespoeling.*
Stap 2: doe het haar voor het knippen in een paardenstaart.
Stap 3: knip de paardenstaart af.
Stap 4: dip het bovenste einde van de staart in lijm en laat deze goed drogen.
Stap 5: bewaar de staart in een licht- en luchtdichte verpakking.
*Mocht stap 1 niet haalbaar zijn, dan kun je het haar ook na stap 3 wassen. Gebruik hiervoor babyshampoo en leave-in crèmespoeling. Laat het haar aan de lucht drogen (niet föhnen) voordat je verdergaat met stap 4.