Als je wil uitschuiven over een blaadje sla,
doe het dan in de chipsafdeling.
Als je wil uitschuiven over een reepje paprika,
uit het grotere geheel weggesneden met een scherp aardappelmesje,
doe het dan
in het sappige, zachte vlees van een rijpe mango.
Als je wil uitschuiven over het oranjegele vruchtvlees van,
als je wil rijpen in de buik van een koelafdeling,
doe het dan zachtjes aan,
doe het naast de kalfsfricassee,
doe de kalfsfricassee.
Als je het echt nodig vindt, als je het wilt, als je wil uitschuiven
over kalfsvlees, over lapjes, plakjes,
vitello tonnato, wiener schnitzel, osso bucco, saltimbocca alla romana,
als je graag uitschuift over het stugge, koude vlees van een jonge koe,
in reepjes gesneden,
in lapjes, plakjes,
doe het dan
in de chipsafdeling.
But if you want to get Lays’ed,
if you really want to,
if you want to get it,
doe het dan tussen een blaadje sla en de kalfsfricassee,
doe het tussen de charcuterie en de toespijs,
tussen de droge worst en de ongelijkvormige blokjes belegen kaas
in de koelafdeling.