shortreads_

Iedere werkdag een kort verhaal over de actualiteit
Menu
  • Beginpagina
  • Auteurs
    • Anna van der Kruis
    • Anne Büdgen
    • Anne Lichthart
    • Bart Smout
    • Dirk van Pelt
    • Gijsje Kooter
    • Jirke Poetijn
    • Leon Brill
    • Manik Sarkar
    • Matthijs Koevoets
    • Mariken Heitman
    • Mariska Vollering
    • Marron Das
    • Pascal Vanenburg
    • Renée Kapitein
    • Sara van Gennip
    • Stefan Popa
    • archief
      • Anne Broeksma
      • Annemarie de Gee
      • Derk Fangman
      • Elfie Tromp
      • Esther Porcelijn
      • Eva Gouda
      • Eva Kelder
      • Hanneke Hendrix
      • Inge Schilperoord
      • Joubert Pignon
      • Kira Wuck
      • Koen Caris
      • Lize Spit
      • Lucas de Waard
      • Martijn Simons
      • Michiel Stroink
      • Mijke Pol
      • Sander van Leeuwen
      • Sylvia Hubers
      • Teddy Tops
  • Over shortreads_
Stefan Popa Stefan Popa
op 25 december 2018
Deel dit verhaal

Stilstaan bij honger

Hollandse garnalencocktail, kaaskroketten, gepocheerde oesters, coquilles met crème fraîche en tuinkruiden, carpaccio met parmezaan, bietencarpaccio met zonder parmezaan, steak tartare, bitterballen van wild, vitello tonnato, vitello tonnato zonder de tonijnsaus. Krabsoesjes! Aardappelschotel, aardappelgratin, aardappelpuree, aardappelwaaiers, gebakken aardappels, gekookte of gepofte aardappel, aardappelsoep, zoete aardappelovenschotel, friet uit de oven, friet uit de frituur. Aardpeerpuree! Pasteitjes met kippenragout, met paddenstoelenragout, met ragout uit blik.

Shotje kruidenbitter. Nog een, stiekem.

Kalkoen gevuld met winterpaddenstoelen, kalkoen gevuld met ui en kaneelstokjes, steranijs en sinaasappels, kalkoen gevuld met kalkoen, kalkoen gevuld met gevulde kip, kalkoenfilet, geen filet. Zacht gegaarde eendenborst, taaie tamme eendenborst. Biefstuk! Varkensribben! Polderhert! Ossenstaartstoof met Belgisch bier. Hollandse kaasfondue of een Franse kaasfondue of een Italiaanse kaasfondue of een Zwitserse kaasfondue. O nee, oma houdt niet van kaas.

Gerookte zalm met een dressing van chocolade, iets met gepocheerde eitjes, toch geen gepocheerde eitjes omdat ze altijd mislukken, gebakken kwartelei dan, gefrituurd ei.

Tarte tartin, ijstaart, taart met speculaasijs, stoofperen, crème brûlée, een tulband voor Nasrdin Dchar. Koffie, thee, chocolademelk, bitter, met sinaasschaafsel. Twee shotjes.

En we staan stil bij de mensen die niets hebben, niets behalve honger. Eventjes dan.

Zelfgemaakte of zelfbetaalde bonbons?
Kaasplankje – niet voor oma.

Fijne spijsvertering!




Vorige verhaal
Tandem
Volgende verhaal
Een kerstvertelling

Over de auteur

Stefan Popa
Stefan Popa

Stefan Popa (1989) is auteur en journalist en woont en werkt in Baarn. Hij debuteerde met de roman Verdwenen grenzen, waarvoor hij lof ontving van Vrij Nederland en dat werd getipt in De wereld draait door. In september 2015 verscheen zijn tweede roman, A27. Zijn derde roman is De verovering van Vlaanderen, een komedie om te lachen. Of de oleander de winter overleeft, zijn laatste roman, is net uit.

Ook van deze auteur

Stefan Popa door Stefan Popa
29 december

De avonden herlezen

5 Seconds Read
Stefan Popa door Stefan Popa
08 december

Ga je?

2 Minutes Read
Stefan Popa door Stefan Popa
17 november

Rommel de bommel

2 Minutes Read