shortreads_

Iedere werkdag een kort verhaal over de actualiteit
Menu
  • Beginpagina
  • Auteurs
    • Anna van der Kruis
    • Anne Lichthart
    • Anne-Minke Meijer
    • Christine Geense
    • Claartje Chajes
    • Dirk van Pelt
    • Enver Husicic
    • Elske van Lonkhuyzen
    • Gijsje Kooter
    • Joop-Maris Vollering
    • Kasper van Hoek
    • Laurens van de Linde
    • Lena Kurzen
    • Leon Brill
    • Manik Sarkar
    • Matthijs Koevoets
    • Nicole Kaandorp
    • Renske van den Broek
    • Sarah van Vliet
    • archief
      • Anne Broeksma
      • Anne Büdgen
      • Annemarie de Gee
      • Bart Smout
      • Derk Fangman
      • Esther Porcelijn
      • Eva Gouda
      • Eva Kelder
      • Hanneke Hendrix
      • Inge Schilperoord
      • Jirke Poetijn
      • Joubert Pignon
      • Kira Wuck
      • Koen Caris
      • Leonieke Baerwaldt
      • Lize Spit
      • Lucas de Waard
      • Mariken Heitman
      • Marron Das
      • Martijn Simons
      • Max Hermens
      • Michiel Stroink
      • Mijke Pol
      • Pascal Vanenburg
      • Renée Kapitein
      • Sander van Leeuwen
      • Sara van Gennip
      • Stefan Popa
      • Sylvia Hubers
      • Teddy Tops
  • Over shortreads_
Stefan Popa
op 25 december 2018
Deel dit verhaal

Stilstaan bij honger

Hollandse garnalencocktail, kaaskroketten, gepocheerde oesters, coquilles met crème fraîche en tuinkruiden, carpaccio met parmezaan, bietencarpaccio met zonder parmezaan, steak tartare, bitterballen van wild, vitello tonnato, vitello tonnato zonder de tonijnsaus. Krabsoesjes! Aardappelschotel, aardappelgratin, aardappelpuree, aardappelwaaiers, gebakken aardappels, gekookte of gepofte aardappel, aardappelsoep, zoete aardappelovenschotel, friet uit de oven, friet uit de frituur. Aardpeerpuree! Pasteitjes met kippenragout, met paddenstoelenragout, met ragout uit blik.

Shotje kruidenbitter. Nog een, stiekem.

Kalkoen gevuld met winterpaddenstoelen, kalkoen gevuld met ui en kaneelstokjes, steranijs en sinaasappels, kalkoen gevuld met kalkoen, kalkoen gevuld met gevulde kip, kalkoenfilet, geen filet. Zacht gegaarde eendenborst, taaie tamme eendenborst. Biefstuk! Varkensribben! Polderhert! Ossenstaartstoof met Belgisch bier. Hollandse kaasfondue of een Franse kaasfondue of een Italiaanse kaasfondue of een Zwitserse kaasfondue. O nee, oma houdt niet van kaas.

Gerookte zalm met een dressing van chocolade, iets met gepocheerde eitjes, toch geen gepocheerde eitjes omdat ze altijd mislukken, gebakken kwartelei dan, gefrituurd ei.

Tarte tartin, ijstaart, taart met speculaasijs, stoofperen, crème brûlée, een tulband voor Nasrdin Dchar. Koffie, thee, chocolademelk, bitter, met sinaasschaafsel. Twee shotjes.

En we staan stil bij de mensen die niets hebben, niets behalve honger. Eventjes dan.

Zelfgemaakte of zelfbetaalde bonbons?
Kaasplankje – niet voor oma.

Fijne spijsvertering!




Vorige verhaal
Tandem
Volgende verhaal
Een kerstvertelling

Over de auteur

Stefan Popa

Stefan Popa (1989) is auteur en journalist en woont en werkt in Baarn. Hij debuteerde met de roman Verdwenen grenzen, waarvoor hij lof ontving van Vrij Nederland en dat werd getipt in De wereld draait door. In september 2015 verscheen zijn tweede roman, A27. Zijn derde roman is De verovering van Vlaanderen, een komedie om te lachen. Of de oleander de winter overleeft, zijn laatste roman, is net uit.

Ook van deze auteur

door Stefan Popa
22 maart

Lentekriebels

3 Minutes Read
door Stefan Popa
10 januari

Lang leve Friesland-land!

3 Minutes Read
door Stefan Popa
08 juni

Rust in weelde

3 Minute Read